Sponsors

Dosko ’32 pikt de draad weer op!

25 september 2016 14:30

Na twee maal verlies op rij is Dosko ’32 weer de goede weg ingeslagen door Terlo puntloos naar Bergeijk te laten terugkeren.

In het eerste kwart van de wedstrijd tot aan de drinkpauze vallen er maar liefst 5 kansen te noteren voor de roodgelen. Geen van de kansen treffen doel maar geven wel aan dat Dosko ’32 de drie punten op deze Derby-Sunday in Duizel wil houden. Zo zijn de voorwaartse van Duizel, Job, Pieter en Dennis regelmatig voor het doel van Terlo te vinden maar tot effectief afronden komt het helaas nog niet doordat het vizier niet op scherp staat. In de 12e minuut is er voor Terlo dan ook de opgelegde kans om op voorsprong te komen wanneer Rick van Rooij, Stan Jacobs weet te verschalken in een 1 op 1 duel, Rick geeft de bal scherp voor maar ook het vizier van Sietse Vermaas mist de juiste afstelling waardoor hij vanaf 5 meter de bal hoog over weet te krijgen. Na een half uur spelen begint Terlo druk te zetten op het doel van Nick Tuerlings en krijgt Dosko een hachelijk moment te verwerken. Rick van Rooij werkt de bal op de lat en laat Dosko peentjes zweten, de waarschuwing is aangekomen en Dosko ’32 schakelt razendsnel om met Luke Castelijns voorop die de counter voor Dosko inleidt. Luke komt zelf hierbij 1 op 1 te staan met Mark Faessen maar weet het net niet te vinden. Het venijn van de eerste helft zit hem dan ook in de staart, we tellen 3 minuten voor rust wanneer Pieter Castelijns alleen vanaf de linkerkant op de Goallie van Terlo afgaat maar Mark Faessen niet kan passeren doordat deze de korte hoek goed met zijn knieën afschermt en de bal tot ingooi degradeert. Vanuit de inworp komt Job Wijnen in balbezit die met een mooie voorzet Pieter Castelijns bedient die met het hoofd Dosko ’32 net voor de theepauze op voorsprong zet, 1-0!

Trainer Johan Rijkers heeft vertrouwen in zijn mannen en wisselt in de rust dan ook niet en verschijnt met dezelfde 11 op het veld voor het 2e bedrijf. Terlo derhalve brengt Koen Daris in het veld voor Niels Hendriks om zo meer aanvallende impulsen af te kunnen geven. Ook in het 2e bedrijf legt Dosko ’32 het betere van het spel op de mat door diverse kansen te creëren, maar in Duizel zijn ze er nog niet helemaal gerust op dat de buit binnen is. Een oude onbeschreven voetbalwet laat weten dat wanneer jezelf je kansen niet benut de tegenstander dit wel doet…. Het verloopt gelukkig voor de Dosko ’32 mannen anders en tekenen dan ook kort voor tijd de tweede treffer van de middag aan. Hierbij trapt Stan Jacobs, optredend vanaf de linksback positie, de bal afgemeten naar Dennis van Woerkum die deze met een vernuftig hakballetje Pieter Castelijns helemaal vrij doorgang naar de goal van Terlo verschaft. Pieter Castelijns is niet baatzuchtig en heeft oog voor de in de 75e minuut ingevallen Ardjan Fleerakkers welke heel cool de 2-0 tegen het net aan werkt, 2-0!! Dosko gebruikt de resterende 15 minuten om de wedstrijd uit te spelen door de tijd te nemen bij spelhervattingen en haalt opgelucht adem nadat de goedleidende scheidsrechter na 93 minuten voetbal fluit voor het eindsignaal. Derby-Sunday brengt voor de gehele seniorenafdeling hiermee 12 punten in het laatje, een goede basis om vol goede moed volgende week aan te treden tegen LSV!

Bron: André Vosters