Brandweer Eersel zoekt vrijwilligers! - Dosko '32

Sponsors

Brandweer Eersel zoekt vrijwilligers!

20 januari 2022 11:00


Helpende handen zijn er niet snel teveel en daarom wordt actief ingezet op werving. Brandweerpost Eersel staat altijd open om vrijblijvend een oriënterend gesprek aan te gaan met geïnteresseerde mannen én vrouwen.

De brandweervrijwilligers van Eersel zijn mannen en vrouwen die wonen of (thuis)werken in het dorp Eersel of Duizel of directe omgeving. Het korps kent een gevarieerde samenstelling maar alle postleden delen een tweetal eigenschappen. Deze zijn het zich betrokken voelen bij hun woon-/werkomgeving en het willen leveren van een positieve bijdrage aan de maatschappij. Waar anderen achteruit stappen, stappen zij naar voren!

Investeren in jezelf, investeren in Eersel
Als brandweervrijwilliger kun je vrijwel altijd iets doen, en dat vanaf dag één. Het beschikken over een goede basisconditie en het ondergaan van een gezond- en fitheidstest (PPMO) zijn voorwaarden om als vrijwilliger bij de brandweer aan de slag te kunnen. Voor het volgen van de verplichte basisopleiding tot Manschap A die ongeveer 1,5 jaar duurt, geldt hetzelfde. Het opleidingstraject vraagt om inzet en tijd, maar levert kennis en ervaring op die ook buiten de brandweer om nuttig zijn. Brandweermensen zijn getrainde hulpverleners, wáar ze ook zijn. Brandweer brengt waardering.

De perfecte vrijwilliger
Mannen en vrouwen vanaf 18 jaar zijn van harte uitgenodigd om te komen kennismaken met het brandweerwerk en het team. Bij voorkeur woon of werk je (thuis) binnen een straal van circa 2 kilometer van de kazerne. In verband met de vakbekwaamheid ben je twee avonden per week beschikbaar voor oefenen en opleiding. Je gaat mee op uitruk als je kunt en lukt dat eens niet, dan is dat ook geen probleem.

Jouw inzet levert veel op
Het werken in een hecht teamverband, want ook dat is wat brandweerwerk inhoudt, brengt jou een enthousiaste groep collega’s. Mensen die er voor elkaar staan. De opleiding wordt geheel betaald. Voor de  uitgevoerde werkzaamheden krijg je een uurvergoeding.

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Meld je via wilfleerakkers@vrbzo.nl of telefonisch via Wil Fleerakkers (06-11907574).

Meer zien van Brandweer Eersel? Volg ons via Facebook en geef je op via www.jouwbrandweer.nl waarna er contact met je wordt opgenomen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!