Zondag 12 juni: voetbal-promotiedag voor mensen met een beperking - Dosko '32

Sponsors

Zondag 12 juni: voetbal-promotiedag voor mensen met een beperking

30 mei 2022 9:15


Van Reusel tot Valkenswaard en van Oirschot tot Luyksgestel: voetbal en het daarbij horende verenigingsleven is verankerd in de Kempische cultuur. Toch is deze populaire sport niet voor iedereen toegankelijk, omdat er sprake is van een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Voor deze groep voetballiefhebbers hebben RKVV Bergeijk, vv Bladella en DOSKO ’32 al geruime tijd een eigen team. De drie verenigingen bieden hun gehandicapten-teams aangepaste trainingsvormen. Daarnaast is het sociale aspect belangrijk!

In totaal hebben de drie verenigingen ruim 25 leden, die wekelijks ‘aangepaste sporten’. Omdat iedereen moet kunnen sporten, organiseren de drie verenigingen een promotiedag voor iedereen die in aanmerking komt voor het zogenaamde G-voetbal. Dit wordt op zondag 12 juni georganiseerd bij vv Bladella. De drie verenigingen geven dan elk met hun eigen spelers een voetbaltraining. Toekomstige voetballers die in aanmerking komen voor het G-voetbal kunnen dan kijken, welke groep het beste bij hem of haar past. En het blijft niet alleen bij kijken, want mee doen kan ook! Alles is vrijblijvend, dus wil je zoon, buurmeisje, nichtje of vriendje een leuke voetbaltraining volgen: kom dan met hem of haar op zondag 12 juni naar deze activiteit! We hebben een leuk programma! Als speciale gast voor de deelnemers komt Phoxy, de populaire mascotte van PSV, de spelers en speelsters aanmoedigen.

De promotiedag is een samenwerking tussen RKVV Bergeijk, vv Bladella, DOSKO '32, Beweegteam De Kempen, Uniek Sporten en Special Talents. Deze laatste organisatie is er voor kinderen die helemaal geen aansluiting kunnen vinden bij een voetbalvereniging, omdat zij extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Om alles in goede banen te leiden, verzoekt de organisatie deelnemers aan te melden vóór 12 juni (10.30 uur) via het emailadres: aangepastvoetbal@gmail.com. Graag tot ziens op 12 juni!

Datum:                                           Zondag 12 juni

Tijd:                                                 11.00 tot 13.00 uur

Plaats:                                             vv Bladella, Bossingel 5 in Bladel

Aanmelden via de e-mail:           aangepastvoetbal@gmail.com

Bel voor meer informatie met: Martijn Bakker (06-44802507)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!